Bravely-Default-2

Review: Bravely Default II

Bravely Default II gaat terug naar een ander tijdperk van fantasierollenspellen, waar spelers tegels zouden vinden om heen en weer te rennen, willekeurige ontmoetingen aangingen om ervaring en middelen op te doen voordat ze naar de kerkerbaas gingen. Met een team van vier spelers wisselen spelers van baan om toegang te krijgen tot een breed scala aan vaardigheden en vaardigheden, combineren ze met uitrustingskeuzes en maken ze hun eigen bevredigende builds om ontmoetingen aan te gaan. De algehele ervaring is een leuke reis voor diegenen die zich willen onderdompelen in werkexperimenten, verkenning en het doden van monsters, maar de rit is stevig geworteld in een formule die soms naar saai kan afdrijven.

Omgevingen zijn overal in termen van kwaliteit terwijl je talloze kerkers aanpakt. Een paar zijn vrij pittoresk en gedenkwaardig met visuele attributen zoals vliegende vleermuizen of vliegende wolken, maar de meeste zijn saaie grotten, aardse uitgestrektheid en onderstadsgezichten. Sommige nette lichteffecten vergezellen een deel van de omgeving, maar op een paar uitzonderingen na is de wereld een vergeetbaar decor voor monsters om in rond te kruipen.

Epische, kenmerkende gevechten aan het einde van elke kerker zijn vaak meerfasige zaken die je kunnen dwingen een team samen te stellen dat is ontworpen om te profiteren van de sterke en zwakke punten, wat kan betekenen dat je teruggaat naar de sleur. Het voelt goed om een ​​baaspuzzel op te lossen, maar het betekent ook dat je niet kunt vertrouwen op een enkel team met gestapelde vaardigheden om je door elke ontmoeting te loodsen, omdat het gebruik van de verkeerde vaardigheden voor een bepaald gevecht je kan vernietigen in momenten. De ervaring van het verpletteren door een kerker, het verzamelen van alle buit en vervolgens het hele team laten afslachten in een enkele aanval door de gebiedsbaas kan nederig zijn (en absoluut frustrerend), maar uitwerken hoe je een team kunt combineren en maken om verschillende uitdagingen geeft ook voldoening.

Grinden is een groot deel van het spel, dus als je het niet leuk vindt om te doen, is dit waarschijnlijk niets voor jou. Gelukkig is Bravely Default II zich bewust van zijn eigen aard en biedt het spelers de tools om door schermutselingen te vliegen zodra je setups op gang komen. Door gebruik te maken van ultrasnelle gevechtssnelheid en monsterlekkernijen waarmee je een heleboel gevechten in één kunt stapelen voor extra beloningen, kun je de angel uit urenlang slijpen halen en er een veel smakelijker tijdverdrijf van maken.

Terwijl je aan het slijpen bent, is het tijd om op interessante en leuke manieren na te denken over werkvaardigheden om grasmaaiercomposities te smeden die ervaring opslokken en in belachelijke hoeveelheden plunderen. Ik hield er bijvoorbeeld van om met mijn basisaanvallen alle vijanden te raken met extra basisaanvalskansen en diefstaleffecten, waardoor mijn bemanning elk doelwit op het scherm bij elke aanval kon raken en ze tegelijkertijd kon beroven. Door vaardigheden en capaciteiten te combineren, is het geen probleem om de werkervaring en uitrusting te krijgen die nodig zijn om de zware gevechten te overwinnen.

De sjabloon “kerker, savepoint, baas” is enigszins opgesplitst door verfrissende nevenmissies en wereldverkenningsactiviteiten die enorm overmeesterde zeldzame monsters bevatten die te vinden zijn in afgelegen gebieden op de wereldkaart. Er is zelfs een vermakelijk kaartspel in Triple-Triad-stijl waar je in kunt duiken om de standaardroutine te doorbreken. Toch verliest het doden van riemen van tegenstanders zijn glans en voelt het af en toe eentonig, zelfs met de alternatieve activiteiten. Toen ik een keer in de stad aan het lossen was, had ik ongeveer 80 van één bijl te verkopen – een bewijs van hoeveel uitdagers ik tijdens die boerderijsessie had neergehaald.

Hoewel deze nevenactiviteiten zeer welkom zijn, zul je je toch op je gemak moeten voelen met urenlang monsterpuree. Aangezien ik veel heimwee heb naar old-school RPG’s, was dit geen probleem voor mij, maar als je een boeiend verhaal, interessante dialogen of schurken verwacht die geen enorme eyerolls produceren, zul je dat niet doen. vind die dingen hier. De slechteriken hebben enkele van de grappigste grappen die ik ooit heb gezien, gecombineerd met flauwe reacties van onze heldhaftige cast.

Fans van eerdere games zullen misschien opmerken dat de mogelijkheid om vijandelijke ontmoetingen uit te schakelen is verwijderd in dit uitje van Bravely, maar maak je er niet al te veel zorgen over. Vijanden die zwakker zijn dan de partij zullen snel wegrennen, wat betekent dat ze alleen hoeven te worden bevochten als je je aanmeldt voor dat gevecht. Dit stelt je in staat om je monsterlekkernijen aan te zetten voor landbouw, en door gebieden te bewegen zonder een enkel gevecht wanneer je gefocust bent op progressie.

Bravely Default II slaagt erin te leveren waar het het beste in is: een voorproefje van het verleden bieden met de nadruk op creatieve klassencombinaties, hordes vijanden en grote eindbaasgevechten. Bravely Default II maakt handig gebruik van een deel van de oude betovering van klassieke grind-and-go console-RPG’s, maar verwacht verder niets.

Bravely Default II is een liefdesbrief aan een andere tijd in de geschiedenis van het rollenspel.

Braverly Default II

€59,99
9

Graphics

9.0/10

Geluid

9.0/10

Replay Value

9.0/10

Gameplay

9.0/10

Deel deze post