joburg

Review: F1 2020

Start je motoren en bereid je voor om meer controle te krijgen dan ooit tevoren.

Sporten over de hele wereld hebben de afgelopen drie maanden grotendeels stilgestaan. Pas nu beginnen competities en toernooien weer op gang te komen. Alles, van voetbal tot basketbal tot Formule 1, is getroffen. Gelukkig valt door de vertraging het begin van het seizoen samen met de release van F1 2020.

Zoals het geval is met de meeste grote sportfranchises, brengt F1 elk jaar een videogame uit. Ze doen dit sinds 2009. Jaarlijkse releases zoals deze vormen een uitdaging voor ontwikkelaars. Ze hebben de taak om elk spel uniek te maken, zonder het zo veel te veranderen dat het zijn trouwe fanbase de rug toekeert.. Een ander spel aanbieden dan vorig jaar, maar niet zo verschillend zijn dat het onherkenbaar is, is een prestatie die F1games keer voor elkaar krijgt. En bij F1 2020 is het ze weer gelukt,

Start je motoren, virtueel en in het echt

F1 2020 wordt uitgebracht in combinatie met het echte Formule 1-seizoen dat inmiddels al is begonnen. De start van het seizoen is met vier maanden vertraagd, vandaar de vermomde zegen voor F1 2020ontwikkelaar Codemasters, en ook fans die van plan zijn het seizoen te zien ontvouwen terwijl ze de nieuwste titel van de franchise spelen.

Het doel van F1 2020, zoals het zou moeten zijn voor alle op sport gebaseerde videogames elk jaar, is om nieuwe en casual fans aan te spreken zonder de gevestigde volgers weg te jagen. Maak een spel te moeilijk om te begrijpen en er zal niemand nieuw komen. Maak het te gemakkelijk / verander te veel, en toegewijde fans zullen andere games kopen. Andere genres, zoals Battle Royale-titels, hebben niet de druk om die lastige balans te vinden, vandaar hun populariteit.

F1-games zijn door de jaren heen lastig geweest om onder de knie te krijgen. Het zal waarschijnlijk behoorlijk intimiderend zijn om een gevestigde F1gamer voor de eerste keer F1 2020 te zien spelen. Codemasters heeft echter elk jaar nieuwe lagen toegevoegd om de serie toegankelijker te maken voor nieuwkomers. De moeilijkheidsgraad en assists zijn beter aanpasbaar dan welke game dan ook die we ooit een aantal jaren hebben gezien, en Codemasters heeft daar dit jaar aan toegevoegd door de toevoeging van een “casual racestijl”. Het is letterlijk wat er op de verpakking staat en wordt aanbevolen voor iedereen die nog niet eerder een F1-game heeft gespeeld.

Alleen rijden is een teamsport in 2020

Aan de andere kant is er natuurlijk genoeg voor de geharde F1gamer om zijn tanden in te zetten. Met F1 2020 worden spelers meer betrokken bij het reilen en zeilen achter de schermen van de Formule 1 dan bij welke game dan ook. Grotendeels dankzij de toevoeging van een gloednieuwe carrièremodus genaamd My Team Mode. Spelers nemen niet alleen de rol van coureur op zich, maar ook van de teameigenaar. Ze huren een teamgenoot in, kiezen een sponsor en moeten elke week het chequeboek van het team in evenwicht houden.

Zoals altijd is de game visueel verbluffend. Het biedt een overzicht van tracks over de hele wereld die normaal alleen voor de coureurs zijn gereserveerd. Er zijn twee nieuwe circuits in F1 2020 die hun videogame-debuut maken: Circuit Zandvoort in Nederland en het Hanoi Street Circuit in Vietnam. Slechts een handvol mensen is getalenteerd genoeg om deze circuits als deze in het echt te zien, maar F1 2020 levert geweldig werk door met succes het volgende beste ding af te leveren.

Adembenemende graphics zijn niet de enige manier waarop F1 2020 spelers zich volledig laat onderdompelen in de Formule 1-ervaring. Het nieuwste hoofdstuk in de franchise bouwt voort op het Formule 2-aspect van real-life racen dat het in het verleden heeft geïntroduceerd. Spelers kunnen nu een volledig seizoen meedoen op wat het trainingsveld is voor de Formule 1 voordat ze een stap omhoog maken. Wat betreft de eerder genoemde My Team-modus, alles, van het uiterlijk van een coureur tot de verfbeurt van de auto’s, is volledig aanpasbaar, dus zoals ik al zei, meeslepender dan ooit tevoren.

Split-screen is terug!

F1 games uit het verleden kunnen aanvoelen als een vrij eenzame aangelegenheid. De seizoenen en carrièremodus zijn ontworpen om alleen te spelen, en de split-screen-modus verdween abrupt meer dan een half decennium geleden. Het heeft even geduurd, maar Codemasters heeft dat fout nu rechtgezet. Split-screen is terug, en met de nieuwe Casual-modus toegevoegd aan de mix, is spelen met vrienden, hoe ervaren ze ook zijn in de F1 videogamewereld, nog nooit zo eenvoudig geweest.

Wat betreft andere vormen van multiplayer, zoals online spelen, is het duidelijk dat dit nooit de focus van Codemasters is geweest als het gaat om F1-titels. Het wil Formule 1-fans een diepgaande ervaring bieden als het gaat om carrières, seizoenen en maatwerk, en online spelen is alleen uit noodzaak een optie. Competities en dergelijke keren terug in F1 2020 , en de esports-scene van de franchise komt zelfs aan bod, maar het zal altijd secundair zijn in vergelijking met de ervaring voor singleplayer.

F1 2020 wil zoveel mogelijk mensen aanspreken, en dat doet het beter dan enig ander F1spel dat de afgelopen jaren is uitgebracht. In termen van het aanpassen van de game voor de gevestigde spelers, hoewel het nieuwe gamemodes en functies heeft toegevoegd, voelt de gameplay zelf een beetje te vertrouwd aan. Er is net genoeg toegevoegd aan F1 2020 om het anders te laten aanvoelen dan F1 2019, maar er waren momenten waarop het ons vergiste dat we een nieuw hoofdstuk in de serie speelden. Een geweldig algemeen aanbod van Codemasters voor doorgewinterde en casual spelers, maar we zouden geen nee zeggen tegen een herziening van de gevestigde systemen en functies die aanwezig zijn voor F1 2021 waarvan we aannemen dat het de eerste uitstap van de serie naar de volgende generatie consoles zal zijn.

F1 2020

€69,99
8.8

Graphics

9.0/10

Gameplay

9.0/10

Geluid

9.0/10

Replay value

8.0/10

Pros

  • Geweldig voor ervaren en casual racers.
  • Split-screen is terug!
  • My Team Mode geeft de speler meer controle dan ooit tevoren.

Cons

  • Multiplayer is er wel, maar is niet geweldig.
  • Lijkt verdacht veel op F1 2019.

Deel deze post