harry11

Review: Hogwarts Legacy

Zoals velen heb ik gewacht op een werkelijk uitstekende Harry Potter-game sinds ik in de derde klas zat. In die tijd hebben we een aantal respectabele LEGO Potter-games gekregen, een underwhelming EA Sports Quidditch-game om de een of andere reden, en hebben we zelfs geleden onder de koortsachtige nachtmerrie die Harry Potter Kinect is.. Maar geen van deze is in de buurt gekomen van het vervullen van die fantasie van het ontvangen van een toelatingsbrief voor Zweinstein die de deur opent naar een geheime wereld. Met Hogwarts Legacy ben ik blij te kunnen zeggen dat we eindelijk een Harry Potter-game hebben die een deel van die magie vastlegt. De open wereldkaart straalt absoluut de sfeer uit van Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus, het heeft verbazingwekkend goede spreukgevechten, de personages die het bewonen zijn charmant en onvergetelijk, en het zit boordevol talloze afleidingen om tientallen uren van je tijd door te brengen. tijd. Het is misschien niet de meest indrukwekkende technische prestatie en het is zeker vervloekt door een gebrek aan variatie in de vijand, maar geen van de problemen van Hogwarts Legacy kan een Descendo-charme werpen op dit triomfantelijke bezoek aan de Wizarding World.

Precies in lijn met de meeste Harry Potter-verhalen ervoor, heeft het plot van Legacy meer gaten dan een visnetkous en verwacht het min of meer dat je accepteert dat de magische wereld nergens op slaat. Deze mystieke third-person actie-avontuur-RPG begint met je overplaatsing naar Hogwarts als een vijfdejaars heks of tovenaar (om onverklaarbare redenen) om alles te doen, van het bijwonen van lessen tot het bestrijden van gigantische spinnen met een magische stok tot rondvliegen op een hippogrief. De fantastische personagemaker heeft tal van opties waarmee je je ideale heks of tovenaar kunt maken (afgezien van een vrij beperkte stemselectie), en zodra je dat doet, raken ze onmiddellijk verstrikt in een conflict tussen de Wizarding World en een kwaadaardige kobold. . Bovendien, omdat het blijkbaar niet opwindend genoeg is om in een geheim genootschap van tovenaars te zitten. Als je net als ik bent, rol je met je ogen tijdens momenten waarop je kennismaakt met 100 jaar aan dode personages die je de les lezen uit schilderijen over het belang van sommige dingen die lang geleden zijn gebeurd en hoe je de wereld moet redden. Maar als dat eenmaal voorbij is, verlost Legacy zichzelf meestal met een fantastische cast van niet-schilderende personages die de zaken helpen samen te vatten in een niet al te ingewikkeld conflict tussen goeden en slechteriken dat uiteindelijk een leuk verhaal wordt, zelfs als het niet bijzonder diepgaand of origineel is.

De personages met wie je het grootste deel van je tijd zult doorbrengen, zijn de klasgenoten die vriendschap met je sluiten op de campus, je vergezellen op bepaalde missies en je helpen je vaardigheden als magische gebruiker aan te scherpen. De meesten zijn gedenkwaardig en meteen vertederend, zoals Sebastian de verwaande en moreel plooibare Zwadderich, of Natsai de slimme en onverstoorbare Griffoendor, en tijd met hen doorbrengen en je sociale banden verbeteren door hun relatiezoektochten maakte mijn verblijf op Zweinstein des te aangenamer. Onverwacht merkte ik dat ik er zelfs naar uitkeek om met mijn professoren om te gaan, of het nu mijn hoofdman professor Fig was, die zowel een soort mentor als een sidekick is, of de bijdehante leraar professor Ronen, die me vooral voor de gek hield. Elk van deze personages voelt als een onmisbaar onderdeel van de school, en je kunt ze door de gangen zien dwalen terwijl ze hun ding doen en ervoor kiezen om tijd door te brengen met je favorieten. Het is een enorm en belangrijk onderdeel van de Hogwarts-fantasie dat Legacy gewoon uit het park klopt.

Nog beter is echter de wereld zelf, die vol zit met bijna alles wat ik wilde in een Potter-game en meer. Je zult merken dat je de met stenen geplaveide gangen en geheime doorgangen van Hogwarts verkent, op een bezem door het Verboden Bos vliegt en donkere grotten verkent die alleen worden verlicht door de gloed van je Lumos-spreuk. De ontwikkelaars van Avalanche hebben de look en feel van de Wizarding World zo briljant vastgelegd dat ik verbaasd was dat ik er gewoon was, ongeacht de triviale boodschap waar ze me mee bezig hadden.

Die onderdompeling kan echter af en toe worden verbroken door de onvoorspelbare prestaties van Legacy, die te lijden had onder zowat elk probleem dat het prestatiebeoordelingsteam van IGN aan het huilen maakte tijdens mijn tijd dat ik op PlayStation 5 speelde. donker tot te helder, agressieve pop-in terwijl je snel over de kaart beweegt, en meer. Er is zelfs iets raars waarbij elke deur in Hogwarts een kort laadscherm heeft. Het is begrijpelijk aangezien er zoveel in dit beest van een avontuur zit, maar de beloften van de PS5 over de dood van laadschermen zijn hier niet helemaal waargemaakt, aangezien het duidelijk worstelt om de spreuken en eigenzinnigheid van de Wizarding World bij te houden.

Afgezien van de prestatieproblemen, is Legacy over het algemeen ook een vrij glitchy-avontuur. Je zult waarschijnlijk een paar keer door de kaart vallen, of een personage of object zien vast komen te zitten in de omgeving, of misschien zelfs de persoon met wie je praat gewoon opstaan ​​en midden in een gesprek van je weglopen, je laten praten met de lege plek waar ze ongeveer twee minuten stonden. Ik ben niets baanbrekends of zo gewoons tegengekomen dat je de naam waarschijnlijk wilt vervloeken, maar dit soort dingen gebeuren genoeg om irritant te zijn.

Als iemand die de gevechten met toverstafjes in de films nogal saai vindt, maakte ik me grote zorgen over het vermogen van Hogwart Legacy om mijn aandacht vast te houden na tientallen uren met spreuken te hebben rondgeslingerd, maar ik kan toegeven dat ik het mis heb – de gevechten zijn fantastisch, uitdagend en buitengewoon boeiend. Er komt veel meer bij kijken dan lichtballen uit een stok schieten! In plaats daarvan is het de kunst om vijandelijke aanvallen te ontwijken en tegen te gaan terwijl je creatieve combo’s maakt. Je kunt bijvoorbeeld vijanden naar je toe trekken met Accio, ze in brand steken met de close-range Incendio en ze vervolgens wegblazen met de explosieve Bombarda-spreuk. Het aan elkaar koppelen van vaardigheden om je tegenstanders eruit te laten zien als complete dwazen, houdt nooit op grappig te zijn.

Veel van de gevechtsontmoetingen zijn ook legitiem uitdagend – ik geef toe dat ik nogal wat keren stierf terwijl ik probeerde te pronken met een nieuwe reeks spreuken of vergat de goblin achter me aan te zien sluipen. Het verbeteren van je vaardigheden en uitzoeken welke spreuken het beste voor je werken, is een heel vermakelijk proces, gevuld met experimenteren en af ​​en toe verminken. Er is zelfs een perfecte parry-monteur, die smeekt om onder de knie te worden door tryhards zoals ik die op het laatst mogelijke moment op zoek zijn naar die extra dopamine-hit die uit een tijdig blok komt. Je zult ook regelmatig je tactiek moeten veranderen, aangezien veel vijanden kleurgecodeerde schilden hebben die alleen kunnen worden verbroken door spreuken van een bepaald type. Vijanden met een rood schild raken bijvoorbeeld pas beschadigd als je ze raakt met een op vuur gebaseerde spreuk, wat betekent dat je er een paar bij de hand moet houden.

Hoewel het vechtsysteem nooit ophoudt vermakelijk te zijn, hebben de wezens die je bevecht al snel geen trucjes meer in petto. Je zult vaak dezelfde bekende gezichten zien, terwijl je enorm veel tijd besteedt aan het vechten tegen duistere tovenaars, spinnen en kobolden. Af en toe zullen ze dezelfde herhaalde trollenvijand of onopvallend magisch harnas ook uitdraven, maar de vijanden die Legacy naar je gooit, slijten vrij snel.

Dat is jammer, aangezien het Harry Potter-universum erom bekend staat allerlei soorten beesten en schurken te hebben om het tegen op te nemen, en toch is er hier praktisch geen variatie. Wat vooral raar is, is dat het niet zo is dat er geen andere soorten vijanden te vinden zijn in Legacy – je zult gigantische, kwaadaardige kikkers en zombies zien rondzwerven, om er maar een paar te noemen – ze worden alleen nauwelijks gebruikt in een van de de belangrijkste kerkers of niveaus. In plaats daarvan sturen ze ongeveer 500 spinnen achter elkaar naar je toe, wat een verbijsterende beslissing is. Omdat je op elk moment maar een beperkt aantal spreuken kunt hebben, is het enige deel van de strijd dat een beetje vervelend is, het ietwat onhandige proces om tussen te schakelen, wat even wennen is. Je leert een behoorlijk aantal spreuken aan het einde van de ongeveer 30+ uur durende campagne en moet constant opnieuw plaatsen welke je hebt uitgerust; ze georganiseerd en toegewijd aan het geheugen houden, wordt een uitdaging op zich, en niet het soort waar ik van geniet.

Als je geen spinnen in brand steekt, heb je wat lichtere activiteiten nodig om je tijd mee door te brengen, en het is eigenlijk best gek hoeveel neventaken Legacy je geeft! Je zou uren kunnen besteden aan het inrichten van je eigen persoonlijke ruimte in de Kamer van Hoge Nood; ga rond met het vangen, verzorgen en fokken van allerlei fantastische beesten (als je weet waar je ze kunt vinden); oefen je tuinieren of het maken van drankjes; ga winkelen in Hogsmeade; word kampioen duellist in een ondergrondse duelring met je klasgenoten; of ga zelfs volledig Voldemort en besluit dat je een meester van de Zwarte Kunsten wilt worden door de Killing Curse en andere onuitsprekelijke handelingen te leren (wat net zo goed gaat als je zou verwachten als je ervoor kiest om het na te streven). Het is niet alleen gemakkelijk om tientallen uren te verspillen aan gekkigheid – ik vond het ronduit moeilijk om dat niet te doenword afgeleid door een dozijn dingen en vergeet wat ik oorspronkelijk van plan was te doen. Ik was in staat om door het hoofdverhaal heen te komen in 32 uur, maar hoewel ik haast had om het af te maken, vond ik het bijna onmogelijk om bij de taak te blijven. Zodra ik klaar was, ging ik meteen terug om meer side-quests te doen en verder te verkennen (wat je vrij kunt doen nadat je klaar bent, aangezien er momenteel geen New Game+-modus lijkt te zijn).

Met de uitrusting die je zult vinden, kun je niet echt volledige “builds” maken, maar je krijgt wat weerstand en buffs voor je personage en kunt wat tijd besteden aan het upgraden en aanpassen van je beste items voor kleine verbeteringen . Het zijn allemaal niet echt game-veranderende dingen, maar het slaagde erin mijn aandacht genoeg vast te houden zodat ik een groot deel van de tijd naar mijn uitrusting kon kijken. Natuurlijk gaat het echte buitspel over de cosmetica, een feit waar Legacy zich terdege van bewust lijkt te zijn, aangezien ze manieren vinden om cool uitziende kleding overal te verbergen. Deze items hebben geen impact op het spel, maar mijn Zwadderich-legende pimpen om alle kinderen uit de lagere huizen te overtreffen, is meer dan genoeg motivatie. Het beste van alles is dat je het uiterlijk van elke uitrusting die je hebt uitgerust kunt overschrijven met het uiterlijk van alles wat je tot nu toe hebt aangeschaft,

Als je echter net zo’n buitverzamelaar bent als ik en hoopte alle schatten van de wereld te verzamelen en ze in een kast te dumpen zoals in Skyrim, zul je pijnlijk teleurgesteld zijn door Legacy’s bodemloze inventarisruimte, die alleen laat je een paar dozijn items bevatten en vult irritant in een mum van tijd. Dit betekent dat je in het begin tonnen items misloopt, tenzij je naar je menu gaat en beslist welke kostbare schat je overboord gooit elke keer dat je een kist opent. Later kun je je inventaris een klein beetje upgraden, maar zelfs dan blijft het een grote pijn in de cockatrice om de hele tijd met je inventaris te jongleren.

Hogwarts: Legacy

€74,99
9

Graphics

9.0/10

Geluid

9.0/10

Replay Value

8.0/10

Gameplay

10.0/10

Pros

  • De droom van een Harry Potter-fan
  • Geweldige campagne met leuke zijmissies
  • Enorme en verbluffende open wereld
  • De Kamer van Hoge Nood is fantastisch

Cons

  • De stemmen zijn soms raar
  • Het richtsysteem is een beetje onhandig
  • Geen Zwerkbal

Deel deze post