original

Review: Need for Speed Heat

Racen in Palm City – de fictieve straatracehoofdstad van de wereld – draait allemaal om het verdienen van geld en het opbouwen van een reputatie. Gedurende de dag zijn er races in gesloten straten, met veiligheidsbarrières, een aanbiddende menigte en substantiële geldprijzen in afwachting van degenen die de finishlijn passeren. ‘S Nachts overspoelt illegaal straatracen de met neon doordrenkte wegen van de stad, en de politie reageert in en bedekt de door sterren verlichte hemel in het geluid van donderende V12’s en zoemende sirenes. Deze tweedeling tussen dag en nacht onderscheidt Need for Speed ​​Heat van zijn tijdgenoten, en zorgt voor de beste toegang van Ghost Games tot nu toe, waardoor veel onnodige bagage uit de serie wordt verwijderd om de kern te raken van waar Need for Speed ​​voor staat.

Er is nog steeds een verhaal over corrupte agenten en raceteams die zichzelf veel te serieus nemen; het zit vol met oubollige dialogen, vergezochte inzetten en irritante personages die de snee in eerdere Fast and Furious-films niet zouden halen. Verhaalmissies komen soms ook voor en dwingen je om een ​​personage te volgen terwijl ze tegen je praten, en er is zelfs één exemplaar van een ontzettende staartmissie. Afgezien van dit, is het verhaal echter meestal verbannen naar achtergrondgeluid dat gemakkelijk te negeren is, vooral als je ervoor kiest om een ​​van de tussenfilmpjes over te slaan. Need for Speed ​​Heat is er vooral op gericht om je achter het stuur te krijgen van een auto die je zelf hebt aangepast, waarbij je alles verandert, van de belachelijk oversized spoiler op de achterkant tot het duidelijke geluid van de motor.

Elk aspect van het ontwerp van de game is gebouwd rond de kerndynamiek tussen dag en nacht. Officiële circuitraces domineren de faux-Miami straten wanneer de zon schijnt en belonen je met contant geld dat kan worden besteed aan nieuwe auto’s, onderdelen en visuele aanpassingsmogelijkheden. De autoparts-bedrijven en autoverkopers in Palm City zijn echter een bijzonder stel. Ze verkopen niet aan zomaar iemand – zo is hun liefde voor auto’s. Ze moeten weten dat je “cool” genoeg bent en hun onderdelen goed gaan gebruiken, dus wordt het holst van de nacht besteed aan het wedijveren met illegale straatraces om rep te verdienen en hen te overtuigen van je stamboom. Dit creëert een duidelijke kloof tussen dag en nacht die geleidelijk deze plezierige stroom cultiveert, terwijl je heen en weer schakelt tussen de twee tijdframes, afhankelijk van of je geld of reputatie nodig hebt.

De dualiteit van dit concept zorgt voor een onmiskenbare sfeer voor elk moment van de dag – bijna alsof het twee totaal verschillende werelden zijn. De zonovergoten straten voelen relatief veilig aan, met gesanctioneerde evenementen die een ongedwongen, publiekvriendelijke sfeer uitstralen. Circuits zijn duidelijk gemarkeerd met barricades, er is ruimte om met je auto te driften, en het enige waar je je zorgen over hoeft te maken is de andere concurrenten naar de finish te verslaan. Het nachtleven van Palm City is daarentegen riskant en vol gevaren. Regen die voorheen een sombere schaduw over de races van de dag wierp, is nu neergedaald op het oppervlak van de weg, omdat visueel opvallende plassen de neonwaas van de stad absorberen en terug reflecteren. Verkeer verstopt de straten, waardoor races meer claustrofobisch aanvoelen, en de dreiging van betrokkenheid van de politie is een voortdurende bron van zorg.

De politie in Need for Speed ​​Heat introduceren een uniek gevoel van angst vanwege de manier waarop ze intrinsiek verbonden zijn met je character. Terwijl je races wint en meer en meer rep verzamelt tijdens het werk van een nacht, zal je Heat-niveau gestaag stijgen. Door de aandacht van de jongens in het blauw te trekken, versnelt de progressie van je Heat, waarbij agenten agressiever en overvloediger worden naarmate het hoger klimt. Er is hier een element van risico en beloning, omdat een hoger heat niveau een grotere vermenigvuldiger betekent voor alle rep die je in één nacht hebt opgebouwd. De enige manier om die rep te bankieren is door aan de politie te ontsnappen en een veilig huis te bereiken, maar dit is gemakkelijker gezegd dan gedaan wanneer de politie je achterna zit als een slechte uitslag. Je kunt het veilig spelen en opslaan welke rep je hebt, of de nacht verlengen door de politie tegen te werken in de hoop dat je ze kunt schudden wanneer je multiplier hoger is.

Deze scenario’s kunnen echter opwindend zijn, vooral als je je auto in de hoogste versnelling duwt. Er is een fantastisch gevoel van snelheid in Need for Speed ​​Heat, terwijl auto’s en lichten langs je buitenspiegels vervagen met een gevoel van 300 mijl per uur. Een merkbare vertraging op het sturen doet echter elke auto iets zwaarder aanvoelen dan anders zou moeten. Het handlingmodel heeft ook niet de vervormbaarheid om de handling van de ene auto naar de andere te veranderen, dus ze voelen allemaal relatief vergelijkbaar aan, afgezien van variaties in snelheid en versnelling. Drifting is ook een tikkeltje dubieus, zijn mechanica leent van Ridge Racer in tegenstelling tot het verleden van Need for Speed. In plaats van de remmen in te drukken om je auto zijwaarts te krijgen, vraagt ​​Need for Speed ​​Heat je om het gaspedaal los te laten en vervolgens opnieuw te pompen om een ​​succesvolle drift te bereiken. Het is een realistische aanpak, kokend afdrijvend tot behendige gasbediening, maar het kan in het begin moeilijk zijn om grip te krijgen, namelijk omdat het remmen van de remmen veel intuïtiever voelt vanwege de afgelopen 15 jaar of zo racegames die deze methode hebben overgenomen. Gelukkig kun je het regelschema wijzigen en driften is over het algemeen best leuk, ongeacht. Het voelt veel langzamer aan dan in het verleden, maar je hebt veel meer controle over hoeken en verlengt mogelijk de lengte van de rubber brandende schuif van je auto.

Er zijn ook speciale drift-evenementen, waarbij je de juiste onderdelen moet kopen als je er bovenop wilt komen, en het is hier waar Need for Speed ​​Heat zijn directe voorganger, Payback, aanzienlijk verbetert. Er zijn geen op geluk gebaseerde snelheidskaarten nodig om je auto te verbeteren, noch ben je beperkt tot het gebruik van specifieke voertuigen in aangewezen evenementen. In plaats daarvan geeft het upgradesysteem in Need for Speed ​​Heat je de vrijheid om een ​​Nissan Skyline te nemen en onderdelen zoals de ophanging, banden en differentieel te mixen en matchen, totdat je een auto hebt die kan concurreren in wegraces, off-road races en drift-evenementen – het is gewoon jammer dat er niet nog een paar evenementtypen zijn om aan deel te nemen. Bovendien zijn er talloze onderdelen beschikbaar als je de prestaties van elke auto volledig wilt upgraden, samen met een echte emmer vol aanpassingsopties, voor het geval je ooit wilde regelen hoeveel vuur er uit de uitlaatpijpen spuit. Elk onderdeel is redelijk geprijsd, dus geld is nooit een probleem, en betere onderdelen worden ontgrendeld door je reputatie te vergroten.

Met slechts een beperkt aantal evenementen, geen waarneembaar verschil tussen de wegligging van elke auto en een simplistisch rijmodel, komt Need for Speed ​​Heat tijdens de laatste paar uur in herhaling terecht. Het is dus niet echt een razende terugkeer, maar deze nieuwste inzending zet de Need for Speed-serie weer op het juiste spoor. De dualiteit van de dag- en nachtgebeurtenissen ondersteunt wat anders een redelijk geavanceerd racegame zou zijn, maar de hernieuwde focus op haasten over het circuit, racen van wiel tot wiel en het aanpassen van elke auto op verschillende manieren , maakt gebruik van de essentie van waar Need for Speed ​​vroeger over ging. Need for Speed ​​Heat is misschien geen revolutie in racegames, maar het is de beste die de serie in lange, lange tijd is geweest.

Need For Speed Heat

€69,99
7.4

Graphics

7.5/10

Gameplay

7.0/10

Geluid

8.0/10

Replay value

7.0/10

Pros

  • Er is een boeiende stroom om af te wisselen tussen dag- en nachtgebeurtenissen
  • Fantastisch gevoel van snelheid en plezierig driften
  • Het upgradesysteem biedt veel vrijheid en bevat een groot aantal aanpassingsopties

Cons

  • Het rijmodel is simplistisch en reageert niet helemaal responsief
  • De laatste paar uur zijn repetitief

Deel deze post