5871419

Review: New Pokémon Snap

Meer dan twee decennia verwijderd van het debuut van Pokémon Snap op Nintendo 64, is deze unieke game-ervaring eindelijk terug. Nieuwe Pokémon Snap zet de geest van het originele spel effectief voort en geeft je de opdracht om de best mogelijke foto’s van Pokémon te maken terwijl je door omgevingen op een spoorlijn reist. En hoewel het net als elk ander fotografie-avontuur alle opwinding biedt van het maken van de perfecte momentopname, is het niet zonder een paar onontwikkelde negatieven.

Nieuwe Pokémon Snap laat spelers Professor Mirror assisteren bij zijn onderzoek naar de Lental-regio, een divers deel van de wereld met mistige bossen, drukke stranden en meer. In plaats van de professor te helpen door de monsters te vangen en te bestrijden, gebruik je je fotografische vaardigheden om ze in een andere betekenis van het woord vast te leggen.

Terwijl je naar een bepaald niveau stapt, word je onmiddellijk omringd door beestjes om in de lens te kaderen. Met intuïtieve bedieningselementen om Pokémon te fotograferen en ermee om te gaan, is snelheid van essentieel belang, aangezien de Pokémon waarschijnlijk niet lang op zijn plaats zal blijven. Of het nu een Pikachu is die langs de kustlijn rent of een Liepard die in de bomen zit te luieren, je hebt zelden een tekort aan potentiële onderwerpen om te observeren en te fotograferen. Het is een wonderlijke ervaring om deze Pokémon overal om je heen vanuit het perspectief van de eerste persoon te zien, en geeft je een persoonlijke manier om met de geliefde wezens van de serie om te gaan.

Nieuwe Pokémon Snap doet geweldig werk door de Pokémon in de omgeving te balanceren; Ik voelde me zelden verveeld of overweldigd door het aantal wezens dat ik tegenkwam. Omdat je door hun leefgebieden reist, zijn niet alle Pokémon geïnteresseerd in interactie met jou. Gelukkig heb je verschillende tools tot je beschikking om hun aandacht te trekken. Fluffruit duwt en lokt Pokémon naar een specifieke plek, een melodiespeler moedigt ze aan om te dansen, je scanner onthult informatie over je omgeving en Illumina-bollen zorgen ervoor dat wezens en planten gloeien. Ik vond het heerlijk om erachter te komen welk gereedschap de gewenste reactie zou oproepen bij de Pokémon die ik probeer neer te schieten; één wezen heeft misschien geen interesse in dansen of eten, maar een Illumina-bol kan hen een uitbarsting van energie geven, waardoor ze een kenmerkende beweging uitvoeren.

Zelfs de meest wispelturige fotografen zullen hun eerste keer door een omgeving zeker veel missen. Tijdens mijn eerste reis naar een zeeniveau viel mijn mond open bij sommige interacties tussen Pokémon, zoals toen een Wingull naar beneden dook en een Finneon uit het water haalde, en ik miste mijn kans om ze te documenteren. Gelukkig weet je wat je de volgende keer dat je de reis maakt, kunt verwachten als je de levels opnieuw speelt (en dat zul je heel vaak doen). In diezelfde sessie wist ik niet hoe ik de beste respons uit de dartelende Sharpedo kon krijgen, maar ik had genoeg andere kansen dankzij herhaalde playthroughs.

Als je meerdere keren door de omgevingen reist, kun je verveling krijgen, maar New Pokémon Snap biedt nieuwe kansen, of dat nu varianten van hetzelfde niveau, een nieuwe tijd van de dag, extra tools of voorheen ongeziene gebieden zijn. ‘S Nachts naar dezelfde etappe reizen kan net zo goed een geheel nieuwe etappe worden genoemd vanwege de verschillende mogelijkheden. Veel soorten zijn nachtdieren en New Pokémon Snap speelt daar op in via de verschillende versies van de levels.

Zelfs buiten dag en nacht houdt New Pokémon Snap de ervaring doorgaans fris binnen diezelfde fasen. Net toen ik het zat werd om dezelfde Pokémon op de zeebodem neer te schieten, kreeg ik een nieuwe tool waarmee ik een puzzel kon oplossen en een geheel nieuwe route door het podium kon openen. Toen gaf de nieuwe Pokémon die ik op dat alternatieve pad ontdekte me genoeg punten om dat gebied te verhogen, extra kansen te creëren en nog meer Pokémon te introduceren om te observeren. Helaas, als je moeite hebt om erachter te komen hoe je het beste portret van een bepaald monster kunt krijgen, kan het frustrerend zijn om door het hele podium te rijden om dat punt te bereiken om opnieuw te falen.

Zodra je een run hebt voltooid, ga je door alle foto’s die je hebt gemaakt en selecteer je een van elke Pokémon om aan Professor Mirror te laten zien. Nadat je de shots hebt gekozen waarvan je denkt dat ze je onderzoek bevorderen (je kunt de game ook automatisch laten selecteren als je haast hebt), is het tijd om te kijken wat de professor van je werk vindt. Je foto’s worden beoordeeld op basis van pose, grootte, richting, compositie en andere factoren, en krijgen vervolgens een score toegewezen die bijdraagt ​​aan het rangschikken van het niveau waarop je ze hebt gemaakt.

Het is de moeite waard om de gevarieerde verzameling monsters in de regio te documenteren en je Photodex te vullen met meer dan 200 soorten. Helaas slaat het beoordelingssysteem soms de plank mis en beloont het hogere punten voor duidelijk inferieure foto’s; mijn close-upopname van Wailords staartspatten kreeg meer punten dan een rechtdoor portret van zijn hele lichaam, simpelweg omdat hij een unieke pose aan het doen was. Evenzo kreeg mijn duidelijke foto van Pikachu een lagere score dan een waar hij gedeeltelijk werd verduisterd door een boom. Zien hoe mijn nieuwe snaps zich verhouden tot mijn vorige beste, is een van de meest bevredigende elementen van het spel, dus het is teleurstellend als het beoordelingssysteem niet werkt.

Terwijl je je Photodex opbouwt en Professor Mirror helpt met specifieke onderzoeksverzoeken, ontgrendel je verschillende beloningen. Ik negeerde vaak de onbelangrijke onderzoekstitels en profielpictogrammen, maar ik was altijd enthousiast om nieuwe filters te ontgrendelen om toe te passen op foto’s die ik in mijn fotoalbums had opgeslagen.

Hoewel je je onbewerkte foto’s alleen kunt indienen bij Professor Mirror voor Photodex-overweging, geeft New Pokémon Snap je de mogelijkheid om alles in je camera “opnieuw vast te leggen”. Met deze handige tool kun je elke foto die je hebt gemaakt opnieuw inlijsten en aanpassen, zodat je eventuele fouten kunt corrigeren die je hebt gemaakt tijdens overhaaste opnamen. Tijdens een expeditie kwam een ​​Vivillon net iets te dicht bij me om een ​​geweldig schot te zijn. Met Re-Snap en de bewerkingstools in het laboratorium van de professor kon ik echter de zoom aanpassen, de omlijsting aanpassen en filters en zelfs stickers toepassen om het uiterlijk af te maken. Deze bewerkte afbeeldingen zijn misschien nutteloos voor het onderzoek van professor Mirror, maar ze zijn leuk om te maken en te delen.

Nieuwe Pokémon Snap levert een ervaring die vergelijkbaar is met die van het origineel, terwijl de formule wordt uitgebreid op manieren die de aantrekkingskracht van de expeditie verlengen. In de twee decennia sinds de release van de eerste game is de Pokémon-wereld op ontelbare manieren veranderd, maar de simpele aantrekkingskracht van jezelf onderdompelen in dit universum en het maken van foto’s is onveranderd gebleven.

De nieuwe Pokémon Snap biedt alle spanning van het originele spel, maar die terugblik-geest is niet het enige deel van de ervaring dat je een déjà vu-gevoel geeft.

New Pokémon Snap

€59,99
8.5

Graphics

8.5/10

Geluid

8.5/10

Replay Value

8.5/10

Gameplay

8.5/10

Pros

  • Reis door niveaus op de rails en fotografeer Pokémon in hun natuurlijke habitat
  • Indrukwekkende en levendige beelden worden slechts af en toe tenietgedaan door prestatieproblemen
  • Dankzij de eenvoudige en intuïtieve bediening kan iedereen oppakken en spelen

Cons

  • Kort spel

Deel deze post