rainbow-six-extraction-walkthrough

Review: Rainbow Six Siege Extraction

Rainbow Six Extraction is een spin-off van Ubisoft’s vlaggenschip, de competitieve multiplayer-hit Rainbow Six Siege, die zich afspeelt in een door aliens geteisterd beeld van de Verenigde Staten.

Deze coöperatieve shooter voor drie spelers leent het rooster van operators en wapens van zijn voorganger en hercontextualiseert ze in een meer benaderbare speler-versus-omgevingsomgeving – vaak tot leuke resultaten. De verbeteringen van de operator bieden opwindende beloningen voor spelers die tijd willen investeren, hoewel de klim om de beste beloningen te ontgrendelen steil is. Bovendien heeft een aanhoudend gezondheidssysteem betekenisvolle gevolgen voor spelers die de vele uitdagingen van Extraction niet het hoofd bieden door de blessures van operators van wedstrijd naar wedstrijd over te dragen. Rainbow Six Siege werpt echter een aanzienlijke schaduw, en ondanks alle inspanningen worstelt de nieuwste shooter van Ubisoft om er volledig onderuit te komen.

Extraction is technisch goed gemaakt. Het is gepolijst en plezierig. Hoewel, ik vind het lang niet zo meeslepend als de shooter waaruit het voortkomt. Zelfs tijdens de meest opwindende scenario’s kon ik het niet helpen dat ik Rainbow Six Siege aan het spelen was. Elke inval in Extraction begint als een wedstrijd in Siege. Je team kiest hun operators en uitrustingen en bereidt zich vervolgens voor op een aanval van AI-vijanden op vier gloednieuwe locaties: New York City, San Francisco, Alaska of Truth And Consequences – een echte stad in New Mexico. Deze kaarten zijn onderverdeeld in meerdere subkaarten die voldoende dekking en verticaliteit bieden, hoewel geen van hen bijzonder gedenkwaardig is op enkele uitzonderingen na. Interessantere locaties, zoals een diorama met een UFO-thema of een verlaten casino, zijn bedekt met parasietennesten en donkere slijmtexturen, waardoor ze moeilijk te onthouden zijn.

Jij en je team voltooien een willekeurige selectie van doelen in elk gebied. Deze variëren van op stealth gebaseerde uitdagingen zoals Biopsy, waarbij je buitenaardse weefselmonsters met een mes moet verkrijgen, tot aanvalsgerichte doelen zoals Hunt en Decontaminatie, die dienen als standaard moordmissies die enigszins bevredigend blijven. Siege-fans herkennen misschien missies zoals Sabotage en Rescue, die een afspiegeling zijn van de Bomb- en Hostage-modi in Siege. Mijn favoriete type objectief is Specimen, waarbij je team een ​​van de krachtige Archaeans – de parasitaire antagonisten die de donkere gangen van elke omgeving kwellen – in een val moet lokken om het levend te vangen. Dit doel is hilarisch, en mijn teamgenoten en ik lachten vaak als een ongelukkig persoon als lokaas moest dienen.

Luchtsluizen scheiden de drie subkaarten van elke stad en dienen als safehouses gevuld met benodigdheden zoals med-kits en (hopelijk) munitie. Hoe dieper je squadron zich in de inval waagt, hoe moeilijker het is om er met succes uit te komen, aangezien vijanden in moeilijkheidsgraad en variëteit toenemen, variërend van lage grunts tot angstaanjagende kolossen die door muren kunnen breken. Ik geniet van de afwisseling, maar je zult de moeilijkheidsgraad moeten verhogen om de beste tegen te komen. Als het je lukt om je een weg door alle drie de gebieden te banen, verdien je extra ervaringspunten, waarmee je voordelen kunt ontgrendelen zoals een hogere bewegingssnelheid of nieuwe vaardigheden zoals Sledge’s opgeladen hamerzwaai. Deze verbeteringen van de operator zijn het hoogtepunt van de voortgangslus van Extraction, en ik wilde blijven spelen om ze te krijgen. U ontvangt ook nieuwe operators, apparatuur, en cosmetica door je spelersniveau te verhogen door wedstrijden en niveauspecifieke uitdagingen te voltooien. Hoewel er opwindende beloningen zijn om te ontgrendelen, en ik waardeer vooral de operatorspecifieke upgrades, voelt de voortgang over het algemeen onnodig traag aan.

Elk wapen speelt anders, maar ik vond het leuk om ze allemaal even te gebruiken. Stille geweren zijn mijn favoriete wapentype. Ze ruilen brute stopkracht in voor de mogelijkheid om discrete kill-shots uit te voeren op alle soorten Archaeans. Shotguns blazen vijanden – en muren – op betrouwbare wijze aan stukken, maar trekken veel aandacht. Extraction introduceert ook stealth takedowns en biedt een discrete methode om je doelen te bereiken wanneer munitie en gezondheid schaars zijn. Niets voelt beter dan rustig een perimeter vrij te maken met je team. De game brengt echter niet adequaat over wanneer je het risico loopt te worden ontdekt, dus mijn pogingen tot subtiliteit mondden vaak uit in paniekerige shoot-outs.

Hoewel Extraction veel van Siege leent, introduceert het een nieuwe functie waar ik dol op ben: aanhoudende gezondheid van de operator. Stel dat je eerder als Vigil speelde en de missie verliet met slechts vier gezondheid. In dat geval zal hij het volgende spel geblesseerd beginnen, tenzij je hem laat herstellen door invallen te voltooien als andere personages. Afhankelijk van je prestaties kunnen verschillende operators een gewonde status hebben, of erger nog, worden vermist totdat je ze tijdens een andere missie redt. Dit systeem moedigde me aan om te experimenteren met operators in het hele rooster, wat resulteerde in bloedstollende ontmoetingen.

Rainbow Six Extraction zet een groot deel van Siege’s contentbibliotheek om in een toegankelijke coöp-shooter, wat een spannende omgeving biedt voor spelers van alle niveaus. In een reeks toonaangevende hits voelt deze aflevering echter ongelooflijk veilig en duidelijk minder aangrijpend aan dan zijn voorganger.

Al met al is Extraction een laagdrempelige spin-off van een competitieve multiplayer-hit, die worstelt om onder de schaduw van zijn voorganger te komen. Alhoewel het spel erin slaagt om een leuke en interactieve ervaring neer te zetten!

Rainbow Six Extraction

€49,99
8

Graphics

8.0/10

Geluid

8.0/10

Replay Value

8.0/10

Gameplay

8.0/10

Pros

  • Leuke multiplayer
  • Uitdagend
  • Knipoog naar Siege

Cons

  • Kan repetitief aanvoelen

Deel deze post