arctis-7x-and-7p-introduce-next-gen-of-steelseries-sound

Review: SteelSeries Arctis 7P

De bekroonde Arctis 7 headset van SteelSeries heeft een upgrade gekregen, net op tijd voor de volgende generatie consoles. In deze review behandel ik de Arctis 7P, de nieuwste versie van de populaire headset, speciaal ontwikkeld voor de PlayStation 5. De headset beschikt over een verbeterde batterijduur, USB-C-connectiviteit en een nieuw uiterlijk die perfect bij de looks van de PlayStation 5 past.

De SteelSeries Arctis 7P heeft dezelfde S1 40 mm-audiodrivers als de originele Arctis 7-headset, evenals DTS Headphone: X v2.0 voor ruimtelijke surround sound. De headset bevat een USB-C-adapter die verliesvrije 2,4 GHz draadloze audio met lage latentie tot op 12 meter afstand mogelijk maakt.

De levensduur van de batterij is een beetje verbeterd ten opzichte van de originele Arctis 7-headset die nu tot 24 uur draadloze speeltijd biedt, waardoor je net dat nodige beetje extra krijgt voor langere speelsessies.

Veel van het ontwerp van de originele Arctis 7 blijft ongewijzigd, afgezien van een paar kleine veranderingen. De headset is voorzien van de kenmerkende Ski Goggle-hoofdband die comfort biedt zonder veel druk op de bovenkant van je hoofd uit te oefenen. In feite zweeft de headset bijna boven je hoofd met zijn hangende ontwerp. De hoofdband kan worden aangepast aan verschillende hoofdmaten en biedt, wanneer deze correct is gekozen, een zeer goede pasvorm zonder enig ongemak te veroorzaken.

Het frame van de hoofdband zelf is gemaakt van stevig, lichtgewicht aluminium, waardoor het een premium gevoel geeft zonder het gevoel te hebben dat het kan breken als het te breed wordt uitgerekt. De rest van de headset is gemaakt van mat plastic dat goed past bij het algehele ontwerp en niet goedkoop aanvoelt. De oorschelpen hebben een over-ear model en wat SteelSeries Airweave oorkussens noemt. De schuimrubberen inzetstukken zijn bedekt met een zacht, ademend mesh-ontwerp dat zorgt voor een betere luchtstroom van en naar je oren.

De headset was buitengewoon comfortabel om te dragen tijdens lange luistersessies, maar de meeste gebruikers zullen even de tijd moeten nemen om de elastische Ski-Goggle-hoofdband aan te passen. Dit briljante mechanisme is geweldig voor luisteraars met een bril, omdat het elke gebruiker hierdoor kan bepalen hoeveel druk er rond de oren wordt uitgeoefend.

Aan de buitenkant van de oorschelpen van de headset bevinden zich de bedieningselementen en ingangen. Er is een standaard volumeknop die groot is en een gestructureerde grip erop heeft, zodat deze gemakkelijk te vinden is. Een mute-knop zit boven de volumeknop en zit gelijk met de headset wanneer de microfoon open is. Als de microfoon is gedempt, springt de knop eruit, zodat je gemakkelijk kunt zien in welke staat deze zich bevindt. De microfoonarm heeft ook een kleine ledstrip die rood oplicht wanneer deze is gedempt, zodat je gemakkelijk kunt zien of de microfoon is gedempt of niet zonder de knop zelf te moeten vinden.

Er is een micro-USB-poort om de headset op te laden, evenals een eigen ingang voor de meegeleverde 3,5 mm-hulpkabel voor aansluiting op iOS- en Android-telefoons. Er is ook een 3,5 mm aux-uitgang net onder deze poort waarmee je audio rechtstreeks vanaf de headset kunt delen, zodat jij en een vriend naar muziek kunnen luisteren of een film kunnen kijken samen met twee afzonderlijke headsets.

De microfoon bevindt zich aan de linkerkant van de headset en is uittrekbaar. De ClearCast-microfoon is dezelfde als de originele Arctis 7-headset, met bidirectionele audio die ongewenste ruis helpt wegnemen.

Op de tegenoverliggende oorschelp bevindt zich de aan/uit-knop die ook dienst doet als batterij-indicator. Deze krijgt de kleur groen, geel of rood, om je ongeveer te laten weten hoeveel batterijduur er nog over is. De draaiknop boven de aan/uit-knop kan je gebruiken om de de volume van je eigen stem, afgespeeld in de headset, af te stemmen.

De headset is makkelijk te verbinden door middel van een USB-C-dongle. Dit zorgt voor een echte plug-and-play-ervaring. Als je een PC-gamer bent, kun je de SteelSeries Engine 3-software downloaden waarmee je de headset verder kunt afstemmen, inclusief EQ-regelaars. De aanpasbare audio-EQ’s zijn ook een leuke toevoeging op PC, omdat je kunt kiezen uit een aantal presets. Elk kanaal past automatisch de equalizerkanalen dienovereenkomstig aan en er was een merkbaar verschil tussen elk. Je kunt ook aangepaste EQ-presets maken en opslaan, zodat je volledige controle hebt over jouw audio-ervaring.

Om echt een idee te krijgen van de surround sound-mogelijkheden, speelde ik Call of Duty: Warzone, een uiterst tactische first-person shooter waarbij elk klein geluid ertoe doet. De Arctis 7P presteerde erg goed. Het hielp mij om de vijanden vanuit de andere kamer te horen, waardoor ik hierop makkelijk kon anticiperen en de vijand een stapje voor was. Je hoort de vijanden boven je, achter je of naast je. De geluiden konden met uiterste nauwkeurigheid worden onderscheiden.

Ik heb de microfoon getest door mijn stem op te nemen met Audacity en hoewel het zeker geen vervanging is voor een goede stand-alone microfoon, werkte het verrassend goed. De headset filtert al het ruis. Er was geen toetsenbordgeluid hoorbaar, ook al maak ik gebruik van een mechanisch toetsenbord. Op Discord was ik ook goed verstaanbaar. De kwaliteit van de microfoon is normaal als het gaat om microfoons voor gamingheadsets: lage frequenties worden enigszins verzwakt. De andere kant van deze medaille is dat een lichte demping van de bas iets kan bestrijden dat het “nabijheidseffect” wordt genoemd; dit is wanneer basnoten te luid en vervormd klinken wanneer een luidspreker te dicht bij een microfoon komt.

Al met al is de SteelSeries Arctis 7P is een fantastische draadloze headset die zijn voorganger verbeterd met een verbeterde batterijduur en een bijgewerkte USB-C-dongle die compatibiliteit met vrijwel bijna elke gameconsole of apparaat mogelijk maakt. Het zwevende ontwerp van de hoofdband van de hoofdband en de ademende oorschelpen zorgen ervoor dat je de headset vele uren kan dragen tijdens een langdurige gamesessie.

 

Steelseries Arctis 7P

€179,99
9.5

Microfoon

9.5/10

Draagcomfort

9.5/10

Geluid

9.5/10

Pros

  • Goed geluid
  • Zachte oorkussens
  • Accuduur
  • Zeer comfortabel

Cons

  • Werkt niet met Xbox
  • Geen (echte) surround sound op PS4

Deel deze post