riot-games-tactical-shooter-valorant-has-been-six-years-in-the-making

Review: Valorant

Valorant bouwt voort op wat Counter-Strike al tientallen jaren tot een bestemming maakt. Het voegt een nuance van hero-shooter toe aan een bekend arsenaal aan wapens. Valorant is een methodische, strategische aangelegenheid; een onopvallende en zorgvuldige aanpak heeft voorrang op het gebruik van vuurwapens. Het is een kat-en-muisspel waarin spelers constant proberen informatie te verzamelen voor een voordeel. Wanneer het tijd is om de trekker, de snelheid te halen en twitch reflexen zijn nog steeds voorop, maar alles wat er gebeurt voordat de confrontatie is belangrijk. Een combinatie van spetterende en aanzienlijke zijcapaciteiten maakt het verschil, maar de kern draait om hoeken, communicatie en zorgvuldige positionering.

Het heldenrooster van Valorant volgt de route ‘agenten uit vele landen’ die erin slaagde smaak in de personages van Overwatch te brengen. Het valt hier echter plat met een verscheidenheid aan oninteressante ontwerpen en repetitieve quips. De cast is vergeetbaar en flauw en voelt meer als off-brand actiefiguren dan als coole personages. Het laatste dat ik voor een wedstrijd wil horen, is Raze, die zich klaarblijkelijk klaarmaakt om gaten in mensen te slaan met een revolver en tjilpt: ‘Weet je zeker dat ik niet naar muziek kan luisteren? Je brengt me echt hierheen man!’ of Phoenix zingt een “blijf uit vuur” omdat je weet, hij is het vuurpersonage. Persoonlijkheid voelt zich over de hele linie geforceerd en dun. Gelukkig zijn hun heldenkits en vaardigheden veel interessanter, en deze aspecten onderscheiden Valorant van zijn inspiratie.

Bij veel van deze talenten wordt informatie verstrekt of ontkend. Cypher’s camera en struikeldraden kunnen bedreigingen detecteren lang voordat ze in uw gezichtslijnen komen, Sova’s drone kan vijandelijke bewegingen lokaliseren terwijl u zich veilig verschuilt achter dekking, en tal van andere vaardigheden verdoezelen het zicht van tegenstanders zodat u zich veilig kunt positioneren. Informatie en communicatie, niet sprayen en bidden, is hoe games worden gewonnen. Voorzichtig door de hoeken gluren en rondlopen op kaarten is een aangename afwisseling van het tempo van veel andere shooters, maar als je op zoek bent naar uitzinnige aanvallen en snelle respawns, dan is dit niet het spel voor jou.

De ster van Valorant zijn de wapens. Ongeacht je timing en het gebruik van vaardigheden, uiteindelijk komen de dingen neer op je wapens. Elk heeft een precieze en impactvolle stoot en ze voelen geweldig aan om te gebruiken. Je moet stoppen met bewegen om nauwkeurigheid te krijgen (wat je op zijn beurt een doelwit maakt), maar als je uit een 2v1 of 3v1 komt met intelligent herladen, dekkinggebruik en verstandig vaardigheidsgebruik, krijg je een geweldige kick.

Valorant heeft twee modi: Standard en Spike Rush. Standaardgames kunnen een tijdje duren om te spelen en hebben van ronde tot ronde een economie-element, waarbij het sparen van je geld om betere wapens, bepantsering en vaardigheden te kopen een strategie kan zijn. Het beheersen van een wapen is erg leuk en het vinden van je favoriete posities om op elke kaart te spelen is bevredigend. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te weten waar u uw Marshal-sluipschuttersgeweer moet meenemen voor een lange afstandsaanval. Spike Rush is in wezen een snelle versie van de standaardmodus, met een sterk verminderd aantal rondes, willekeurige wapens per ronde en iedereen in het aanvallende team moet een bom planten. Omdat Spike Rush eigenlijk gewoon een uitgeklede versie van Standard is, voelt het alsof Valorant aan het eind van de dag maar één speltype heeft. De kernervaring is solide, maar heeft niet genoeg variatie.

Valorant vindt aspecten van tactische kernschutters niet opnieuw uit, maar onderscheidt zich op zinvolle manieren door spelers nieuwe manieren te geven om informatie te verzamelen, gebieden te beschermen en de perceptie van vijanden te verdoezelen. Hoewel de personages van Valorant misschien alledaags zijn en de modi beperkt, had ik veel plezier met zijn precisie-opnamen, zorgvuldige planning en zachte voetstappen.

Valorant

0.00
8.3

Graphics

8.0/10

Gameplay

9.0/10

Geluid

8.0/10

Replay value

8.0/10

Pros

  • Uitdagende gameplay
  • Mooie maps

Cons

  • Weinig speelbare karakters

Deel deze post