ben-hutchinson-ps3

Sony bevestigt dat PlayStation 5 niet backwards compatible is met PS3-, PS2- en PS1-games

De PlayStation 5 is backwards compatible, maar in tegenstelling tot de Xbox Series X, zal zijn bibliotheek niet generaties lang zijn.

Eerder werd er al op gewezen dat de PlayStation 5 slechts zo ver terug zou gaan als de PS4, een punt dat Jim Ryan, CEO van Sony Interactive Entertainment, tijdens een recent interview aansneed.

In een gesprek met Famitsu verduidelijkte Ryan dat de PlayStation 5 backwards compatible zal zijn, maar dat de focus daarop zal liggen bij de PS4-generatie, niet bij de generaties daarvoor.

De reden hiervoor is volgens Ryan dat de focus bij het ontwikkelen van de PS5 bleef liggen op zijn nieuwe technologieën, vooral wat betreft de SSD van het systeem. Vanwege dit primaire doel zei Sony dat het oudere titels niet volledig functioneel kon maken op de nieuwste console.

Volgens de CEO: “We houden rekening met de techniek die gespecialiseerd is voor de PS5, terwijl we het apparaat produceerden. Te midden daarvan heeft de PS4 al 100 miljoen spelers; we dachten dat ze PS4-titels op de PS5 zouden willen spelen. en daarom hebben we compatibiliteit met de PS4 opgenomen. Tijdens de implementatie hebben we onze inspanningen ook gericht op het tegelijkertijd opnemen van de snelle SSD en de nieuwe controller DualSense. Dus helaas konden we de implementatie niet bereiken van dergelijke compatibiliteit.”

Deel deze post