fto28y1

Sony bevestigt PS5-evenement met games en gameplay voor begin juni

Sony heeft plannen aangekondigd om op 4 juni om 22:00 een evenement voor PlayStation 5 te organiseren . De PlayStation 5-presentatie duurt iets meer dan een uur en toont nieuwe PS5-games voor het systeem en de eerste echte gameplay van Sony’s volgende generatie console.

Specifieke details daarbuiten zijn nog niet gedeeld, maar tijdens een gesprek met CNET herhaalde PlayStation-CEO Jim Ryan nogmaals dat de PS5 nog steeds klaar is voor een release in 2020. Hij suggereerde ook dat het evenement van 4 juni slechts deel uitmaakt van een “reeks PS5-updates”, hoewel het onduidelijk is of toekomstige updates ook zullen komen in de vorm van streams zoals deze.

Hoewel het uiterlijk van de console zelf nog steeds een mysterie is, heeft Sony de controller van de PS5 al onthuld. Genaamd de DualSense , de next-gen controller heeft dezelfde vorm als eerdere iteraties van de DualShock. Het behoudt nog steeds de traditionele thumbstick-lay-out van PlayStation, waarbij beide sticks parallel aan elkaar zijn aan de onderkant van de controller, met de knoppen en de d-pad erboven. Het introduceert haptische feedback en adaptieve triggers.

Epic Games heeft onlangs Unreal Engine 5 onthuld , met een demo die werd gespeeld op een PS5 . “Het is een volledig speelbare demo, we hebben een recorder op de achterkant van een PlayStation 5-ontwikkelkit aangesloten en het signaal opgenomen dat via HDMI naar buiten kwam”, legt Kim Libreri, Chief Technology Officer van Epic Games uit. “Dus het was een volledig live demo en het is herspeelbaar. Het is een beetje anders elke keer dat je het speelt.”

Epic voegde eraan toe dat de SSD-architectuur van de PS5 momenteel geavanceerder is dan wat er beschikbaar is op high-end pc’s en dat de input-output-mogelijkheden van de console ontwikkelaars in staat zullen stellen om gedetailleerde grafische weergaven te geven die vergelijkbaar zijn met film CGI bij het gebruik van Unreal Engine 5.

Deel deze post