playstation_bluepoint

Sony heeft Demon’s Souls Remake Studio Bluepoint Games overgenomen

Na jarenlang veelgeprezen remakes van PlayStation-exclusives te hebben gemaakt, heeft Sony eindelijk Bluepoint Games officieel in de PlayStation-familie gebracht. Met de aankondiging van de overname op de PlayStation Blog vergezeld van een aankondigingsvideo op Twitter, verwelkomde hoofd PlayStation Studios Hermen Hulst de nieuwe studio.

“Met elk van zijn projecten heeft Bluepoint de lat hoger gelegd op het gebied van console-bepalende beelden en gameplay, en de enorme expertise van de studio in het bouwen van een wereld en het maken van personages zal een enorm pluspunt zijn voor toekomstige PlayStation Studios-eigendommen”, zei Hulst in de blogpost over wat Bluepoint toevoegt aan Sony’s portfolio.

Bluepoint heeft zichzelf tot een topstudio gemaakt voor het ontwikkelen van game-remakes door de kerngeest van het spel te behouden en de visuals en mechanica bij te werken met moderne gevoeligheden wanneer dat zinvol is. De studio staat bekend om releases als Uncharted: The Nathan Drake Collection , Shadow of the Colossus- remake uit 2018 en de meesterlijke PlayStation 5-lanceringstitel Demon’s Souls van vorig jaar . We weten niet aan welke game Bluepoint momenteel werkt, maar of het nu gaat om een ​​remake van een klassieker (vingers gekruist voor een update naar Bloodborne) of iets geheel nieuws, we zijn verheugd om te spelen wat het ook is.

Deel deze post