Discord

Sony kondigt samenwerking aan met Discord

Nog maar een paar weken geleden meldde een levendig rapport dat Microsoft acquisitiegesprekken van 10 miljard Amerikaanse dollar voerde met Discord. De situatie kwam echter plotseling tot een einde, waarbij Discord naar verluidt alle acquisitiegesprekken met externe partijen beëindigde. Vandaag onthult een verrassende aankondiging van de president en CEO van Sony, Jim Ryan, dat Discord inderdaad een partnerschap heeft gesmeed. Begin volgend jaar zullen de veelgebruikte communicatiediensten van Discord worden geïntegreerd in de sociale PlayStation-ervaring.

In een bericht op de Sony Interactive Entertainment-website dook Ryan in op het belang van de nieuwe overeenkomst met Discord en hoe beide bedrijven vergelijkbare sociaal gerichte filosofieën delen:

Bij PlayStation zijn we constant op zoek naar nieuwe manieren om spelers over de hele wereld in staat te stellen met elkaar in contact te komen, nieuwe vriendschappen en gemeenschappen te vormen en leuke ervaringen en blijvende herinneringen te delen. Het is in deze geest dat we verheugd zijn om een ​​nieuw partnerschap aan te kondigen met Discord, de communicatiedienst die populair wordt gemaakt door gamers en elke maand door meer dan 140 miljoen mensen over de hele wereld wordt gebruikt. Vanaf ons allereerste gesprek met mede-oprichters Jason Citron en Stan Vishnevskiy, werd ik geïnspireerd door hun levenslange liefde voor gamen en de gedeelde passie van onze teams om vrienden en gemeenschappen op nieuwe manieren bij elkaar te brengen. Spelers in staat stellen communities te creëren en te genieten van gedeelde game-ervaringen vormt de kern van wat we doen, dus we zijn enorm enthousiast om deze reis te beginnen met een van ’s werelds meest populaire communicatiediensten.

Ryan verklaarde ook dat Discord begin volgend jaar naar de PlayStation-consoles en de mobiele app zal komen, wat betekent dat je gemakkelijker dan ooit tevoren met vrienden kunt communiceren.

Bovendien kondigde Ryan aan dat Sony een minderheidsinvestering heeft gedaan in Discord’s Series H-ronde. De verhuizing toont verder het financiële belang van het bedrijf in de toekomst van Discord aan.

Ik kijk er bijvoorbeeld naar uit om eindelijk crossplay-titels te spelen met mijn pc-vrienden en mijn headset te kunnen gebruiken om met ze te praten terwijl ik ook de in-game audio hoor. Het zou ook best gaaf zijn om Spotify-luisterfeestjes met vrienden op PlayStation te starten, maar we zullen moeten afwachten of die functie in de pijplijn zit.

Deel deze post

error: