oy2uvkKTpdi8dTTTBZAAhR

Sony verontschuldigt zich voor PS5 spraakopname verwarring, zegt dat het wordt gebruikt voor het melden van intimidatie

Na de controverse rond de voicechat-functionaliteit van de PS5 moest duidelijk maken dat het je stem niet via de console zou opnemen – heeft Sony verontschuldigingen aangeboden en een betere uitleg gegeven over hoe de chat op het systeem gaat werken.

In een bericht op de PlayStation Blog zei SIE VP van Global Consumer Experience Catherine Jensen dat de voicechat-opnamefunctie zal worden gebruikt voor spelers om intimidatie te melden tijdens het spelen van games. De meest recente vijf minuten van een voicechat zijn beschikbaar voor spelers om op te nemen en naar het klantervaringsteam van Sony te sturen om een ​​beslissing te nemen.

De melding die spelers zien die hen laat weten dat ze mogelijk zijn opgenomen, is waarschijnlijk een kwestie van legaliteit. In bepaalde regio’s, waaronder sommige delen van de VS, is het illegaal om iemands stem op te nemen zonder hun toestemming.

“Houd er rekening mee dat deze functie je gesprekken niet actief controleert of afluistert – nooit – en dat deze functie strikt gereserveerd is voor het melden van online misbruik of intimidatie,” zei Jensen. Ze voegde eraan toe dat gebruikers zich niet voor deze functie kunnen afmelden om ervoor te zorgen dat iedereen verantwoordelijk wordt gehouden als ze online misbruik maken.

Dus daar heb je het: Sony bespioneert je niet met de PS5. Microsoft kwam aan het begin van de levensduur van de Xbox One in een soortgelijke controverse terecht vanwege de Kinect-spraakfunctionaliteit, die luisterde naar een spraakopdracht om in te schakelen. Microsoft heeft sindsdien Kinect stopgezet en biedt, in tegenstelling tot Sony, bij de lancering niet eens een camera voor zijn console aan. In zeven jaar kan er veel veranderen.

De PS5 en PS5 Digital lanceren allebei op 12 november.

Deel deze post

error: