PS5-Logo

Sony wilt dat veel toekomstige PlayStation 4-games ook speelbaar zijn op PlayStation 5

Backwards compatibiliteit is een groot onderwerp voor gamers en de aankomende systemen van de volgende generatie.

Sony heeft niet zo vaak in het openbaar over dit onderwerp gepraat als Microsoft voor zijn Xbox Series X, maar Eurogamer heeft documenten met ontwikkelaars gezien waarin staat dat ontwikkelaars van PlayStation 4-games die op of na 13 juli ter certificering bij Sony worden ingediend, die titels moeten maken “technisch” speelbaar op de PlayStation 5.

De kwalificatie van het rapport van “technisch” speelbaar op de PlayStation 5 betekent dat het aan elke ontwikkelaar is om ervoor te zorgen dat dit het geval is, hoewel Sony samen met zijn partners aan het proces werkt.

Ingediend is ook anders dan uitgebracht, aangezien bedrijven hun titels maanden voordat ze uitkomen ter goedkeuring aan Sony moeten overleggen. Dit betekent dat PlayStation 4-games die deze zomer uitkomen mogelijk buiten het startpunt van 13 juli vallen – hoewel Eurogamer van mening is dat spraakmakende first-party zomertitels Ghost of Tsushima en The Last of Us Part II inderdaad op de PlayStation 5 zullen spelen.

Het rapport laat ook zien dat PlayStation 4-titels dezelfde functies tussen de systemen moeten bevatten en dat elke update of remaster van de titel na de cut-off van 13 juli de compatibiliteit moet behouden. Updates of remasters die vóór die datum zijn ingediend, worden “sterk aanbevolen” om de compatibiliteit te behouden.

Sony heeft eerder gesproken over backwards compatibiliteit voor de PlayStation 5, maar het is onbekend hoeveel PlayStation 4-titels later dit jaar kunnen worden gespeeld bij de lancering van de PlayStation 5. In maart zei systeemarchitect Mark Cerny dat bijna alle top 100 PlayStation 4-titels gebaseerd op speeltijd op dat moment speelbaar waren op de PlayStation 5.

Deel deze post