splatoon-3-01

Splatoon 3 heeft een lanceringsdatum

Nintendo heeft een nieuwe gameplay-trailer uitgebracht voor de aankomende third-person multiplayer ink shooter, Splatoon 3, en daarin onthult het bedrijf dat deze over iets minder dan vijf maanden zal worden gelanceerd.

Meer specifiek heeft Nintendo onthuld dat Splatoon 3 op 9 september op Switch zal verschijnen. Om het nieuws te begeleiden, is een trailer van bijna vier minuten onthuld met een aantal Turf War-gameplay en het ziet er geweldig uit. Als je bekend bent met Splatoon, weet je wat je krijgt met deze trailer, maar deze nieuwe gameplay toont niet alleen de visuele upgrade die Splatoon 3 heeft gekregen (in vergelijking met Splatoon 2), maar ook enkele van de nieuwe wapens en mechanica zoals goed.

Zoals je kunt zien, bevat het meer dan drie minuten aan Turf War-gameplay, een van de meest populaire modi in de Splatoon-franchise. Het geeft twee tegengestelde teams de opdracht om zoveel mogelijk van de arena met inkt te bedekken. Welk team de meeste inkt op het slagveld heeft als de timer afloopt, wint.

“De online 4v4 Turf War-gevechten van Splatoon 3 kunnen verhitte wedstrijden opleveren in een mix van nieuwe en terugkerende fasen, waarin teams van vier het tegen elkaar opnemen om de meeste grond in hun inkt te dekken”, luidt een persbericht. “Nieuw blootgelegde beelden geven inzicht in een van deze nieuwe podia, Eeltail Alley, samen met een blik op de stringer – een nieuw boogvormig wapentype waarmee je inkt zijwaarts en verticaal kunt slingeren.”

Nintendo heeft ook onthuld dat abonnees van Nintendo Switch Online + Expansion Pack vanaf vandaag de Splatoon 2 DLC, Octo Expansion, op de Switch kunnen spelen zonder extra kosten.

Deel deze post