wallpaper_tomb_raider_definitive_edition_01_1920x1080

Square Enix verkoopt Crystal Dynamics, Eidos-Montréal en meer aan Embracer Group

Embracer Group is een overeenkomst aangegaan om Crystal Dynamics, Eidos-Montréal en Square Enix Montréal over te nemen van Square Enix, naast een catalogus van intellectuele eigendommen, waaronder Tomb Raider, Deus Ex, Thief en meer dan 50 anderen.

Embracer Group betaalt $300 miljoen voor deze studio’s en bijbehorende IP’s en doet dit op “contante en schuldenvrije basis, volledig te betalen bij sluiting”, aldus het bedrijf. In totaal zal deze overname ertoe leiden dat ongeveer 1100 medewerkers van deze drie studio’s, verspreid over acht locaties over de hele wereld, Embracer Group-medewerkers worden. Deze aankoop zal naar verwachting worden afgerond in het tweede jaar van Embracer’s 2022-23 boekjaar, of met andere woorden, ergens tussen juli en september van dit jaar.

We zijn verheugd om deze studio’s te verwelkomen in de Embracer Group”, schrijft medeoprichter en groeps-CEO Lars Wingefors van Embracer Group in een persbericht . “We erkennen de fantastische IP, het creatieve talent van wereldklasse en de staat van dienst van uitmuntendheid die de afgelopen decennia keer op keer zijn aangetoond. Het was een groot genoegen om leiderschapsteams te ontmoeten en toekomstplannen te bespreken over hoe ze hun ambities kunnen realiseren en een geweldig onderdeel van Embracer kunnen worden.”

Phil Rogers, CEO van Square Enix America and Europe, schrijft in de release dat Embracer het best bewaarde geheim in gaming is, omdat het een “enorme, gedecentraliseerde verzameling ondernemers is waarvan we heel blij zijn dat we er vandaag de dag deel van uitmaken.” Hij noemt Embracer Group de perfecte match voor de ambities van Square Enix America en Europa, namelijk om “op duurzame wijze hoogwaardige games te maken met geweldige mensen en onze bestaande franchises uit te breiden tot hun beste versies.”

Deel deze post