jedi-fallen-order-key-art-tall

Star Wars Jedi: Fallen Order is “Zeer vergelijkbaar” met Sekiro

Hoewel Star Wars Jedi: Fallen Order eerder in ontwikkeling was vóór de release van Sekiro: Shadows Die Twice, heeft Respawn bevestigd dat de aankomende game “zeer vergelijkbaar” is met de titel van From Software. Fallen Order lead combat designer Jasen de Heras troost zich in die vergelijking.

De vergelijking met de meest recente game van From Software is logisch, omdat Respawn de oudere games van de studio gebruikte als inspiratie voor Fallen Order. “Ik ben een grote fan van de software van From sinds King’s Field,” zei Fallen Order gamedirecteur Stig Asmussen. “Ik bedoel, King’s Field II is een van mijn favoriete spellen ooit. Maar het gaat er niet om dat je een spel leuk vindt en probeert dat zelf te maken. Het is meer: ​​’Wat kunnen we leren over wat er leuk aan is?'”

Tijdens de E3 2019 Fallen Order-demo zagen we tal van mechanica en functies geïnspireerd door de games van From Software – inclusief checkpoint-idols om je vaardigheden te upgraden, het verlies van alle in-game valuta bij overlijden en uitdagende maar eerlijke gevechten. Echter, als het ging om mechanics, haalde Fallen Order het grootste deel van zijn inspiratie uit Metroid Prime, met Force-krachten en droid-upgrades die fungeren als de lock-and-key mechanismen voor exploratie. “Metroid heeft absoluut als inspiratie voor ons gediend”, vertelde Fallen Order lead level designer Jeff Magers aan Game Informer. “Wat het Metroid-stijl niveauontwerp voor ons doet, is enigszins een manier om de speler begeleide verkenning te geven. Heel veel vrijheid in de wereld, maar tegelijkertijd kunnen we echt handgemaakte momenten leveren en echt focussen op het moment zelf.”

Star Wars Jedi: Fallen Order wordt op 15 november uitgebracht voor Xbox One, PS4 en pc.

Deel deze post