ghostwire-tokyo-kanji

Tango Gameworks werkt aan nieuwe game

Tango Gameworks viert momenteel de release van GhostWire: Tokyo, dat vandaag uitkomt op PlayStation 5 en PC, maar de studio bereidt zich al voor op toekomstige titels. Namelijk degenen die de sterke punten van de studio in andere genres dan horror zullen laten zien.

In een nieuw interview met het Japanse gamingmagazine Famitsu , zei voormalig Resident Evil-directeur en nu Tango-oprichter, Shinji Mikami, dat hij het imago van Tango wil veranderen, zoals vertaald door Video Games Chronicle . Hij zei dat hij op dit moment erkent dat Tango wordt gezien als een studio die “alleen gespecialiseerd is in survivalhorror”, maar dat “we ook gezien willen worden als een studio die een grotere verscheidenheid aan games kan maken.”

Mikami zegt dat het leuk is om een ​​reputatie te hebben als studio voor het ontwikkelen van goede survival-horrorgames – zoals The Evil Within 1 en 2 – maar dat Tango in de toekomst steeds meer nieuwe games zal uitbrengen. Het klinkt alsof sommige van die games ook uit de survival-horrorvorm van de studio zullen breken. Mikami vertelde Famitsu dat de regisseur van The Evil Within 2, John Johanas, werkt aan een titel die geen horror is.

“John Johanas, die de DLC voor The Evil Within en The Evil Within 2 regisseerde, werkt aan een compleet nieuwe titel die het tegenovergestelde is van horror”, zei Mikami. “Het is echt een goede game, dus houd je ogen open.”

Elders in het interview legde Mikami uit dat hij GhostWire: Tokyo niet als een horrorspel beschouwt. In plaats daarvan zegt hij dat het een ‘actie-avonturenspel in arcade-stijl’ is. De beroemde regisseur zegt ook dat hij niet wil dat Tango zich uitsluitend richt op AAA-games met een groot budget.

Deel deze post