the-last-of-us-part-1-remake-developer-says-its-not-a-cash-g_gptc

The Last of Us Part 1 heeft verschillende innovatieve toegankelijkheidsfuncties

Net als verschillende andere PlayStation 5-games, zal The Last of Us Part 1 een aantal toegankelijkheidsopties bevatten, waaronder audiobeschrijvingen voor films, alternatieve bedieningselementen en nog veel meer.

Een van de interessantere functies maakt gebruik van de DualSense-controller om de dialoog te verbeteren. De controller trilt wanneer een specifieke regel wordt geleverd, waardoor een dove speler de nadruk kan voelen tijdens deze dialoogsequenties en een idee krijgt van hoe deze wordt uitgesproken. Een andere fascinerende functie is gericht op blinde en slechtziende spelers, die Naughty Dog Enhanced Listen Mode noemt. Met behulp van die reeks functies kunnen spelers naar vijanden scannen, filmbeelden hebben audiobeschrijvingen en transversale audio-aanwijzingen helpen een beeld te schetsen van de wereld rond Joel.

“Tot op zekere hoogte zijn de principes achter toegankelijkheid goede universele ontwerpprincipes”, zei gamedirecteur Matthew Gallant in een video waarin enkele van de nieuwe toegankelijkheidsopties werden belicht. “Gelukkig kunnen we nadenken over: ‘Oké, als deze informatie alleen op het scherm beschikbaar is, is het niet toegankelijk voor een blinde speler’ of als deze informatie iets is dat je alleen hoort, is het niet toegankelijk voor een dove speler.”

Deel deze post