Lion-King-Disney-Frozen

The Lion King krijgt een vervolg, dat misschien een prequel is

Barry Jenkins, de schrijver-regisseur die onlangs op de voorgrond trad op basis van het Oscar-winnende Moonlight uit 2016, is door Disney geselecteerd om een ​​aanstaande, zojuist aangekondigde vervolg op de fotorealistische remake van The Lion King te regisseren.

De aankondiging werd gedaan in rapporten van entertainmentvakbladen zoals Deadline. Jenkins legde een feestelijke verklaring af op Twitter.

De plot, cast en releasedatum voor het aankomende The Lion King-vervolg moeten nog worden onthuld, zelfs in de meest vage details, maar Deadline meldt dat Jeff Nathanson – die het scenario schreef voor de voorgaande film uit 2019 – heeft ” voltooide een eerste concept “van een script. De film zou ‘de mythologie van de personages verder kunnen onderzoeken, inclusief het oorsprongsverhaal van Mufasa’. The Hollywood Reporter meldt dat de film een ​​prequel zal zijn.

De stemmencast voor de reboot van 2019 omvatte Donald Glover als Simba, Beyoncé Knowles-Carter als Nala, Billy Eichner en Seth Rogen als Timon en Pumbaa, en James Earl Jones als Mufasa. Er zijn nog geen aanwijzingen wie er mogelijk terugkeren voor het vervolg.

Dit is Jenkins ’tweede filmproject voor Disney. Hij regisseert ook een biopic van de beroemde choreograaf Alvin Ailey voor Searchlight.

In een verklaring zei Jenkins over The Lion King: “Door mijn zus te helpen bij het opvoeden van twee jonge jongens in de jaren ’90, groeide ik op met deze personages … Ik kreeg de kans om met Disney te werken aan het uitbreiden van dit prachtige verhaal over vriendschap, liefde en nalatenschap terwijl ik mijn werk voortzet door de levens en zielen van mensen in de Afrikaanse diaspora vast te leggen, is een droom die uitkomt. “

Deel deze post