Beyond-Good-and-Evil-2-developervideo1

Ubisoft geeft update over ontwikkeling van Beyond Good and Evil 2: “Ontwikkeling verloopt voorspoeding”

Beyond Good and Evil 2 werd tijdens de E3 in 2017 eindelijk aangekondigd na jaren van geruchten, en hoewel we sindsdien een paar keer extra naar de game hebben gekeken, is het grotendeels stil geweest op het Ubisoft-front. Nu de recente gebeurtenissen van gamemaker/regisseur Michel Ancel de gamesindustrie helemaal verlaten, om redenen die ingewikkelder lijken dan wat voor het eerst werd onthuld, lijkt de toekomst van het vervolg niet zo rooskleurig als veel fans hadden gehoopt.

Tijdens een recente winstoproep (die ook de vertraging van Far Cry 6 en Rainbow Six Quarantine aan het licht bracht ), verzekerde Ubisoft CEO Yves Guillemot investeerders dat de game niet vastzit in de hel van ontwikkeling en dat het “voorspoedig verloopt”.

Ondanks het verlies van zo’n sleutelnaam als onderdeel van het ontwikkelingsproces met het vertrek van Ancel, beloofde Guillemot: “De ontwikkeling verloopt voorspoedig. De wereld is echt fantastisch. Zoals je kunt zien, besloot Netflix ook om dat universum te nemen en er een film mee te maken. Er is dus veel vooruitgang in dat team en de wedstrijd vordert erg goed.”

Het vervolg van Beyond Good and Evil is een drastische verandering ten opzichte van het verhaal waar we verliefd op werden in de eerste game, maar het uitgangspunt van de open wereld en creatieve sprongen zijn veelbelovend voor wat ons te wachten staat. Dat gezegd hebbende, wekken de geruchten rond het vertrek van Ancel geen hoop op dat het spel zo goed vordert als de CEO van Ubisoft zegt, daarbij verwijzend naar een beledigende werkcultuur onder leiding van Ancel die leidde tot depressie, burn-out en uitputting in zijn team.

Deel deze post