VyNLapsRSd4b4qcm5zkLaP

New World komt niet naar console, althans nog niet

De onlangs uitgebrachte MMO New World van Amazon presteert momenteel buitengewoon goed, wat sommigen ertoe bracht de ontwikkelaars te vragen of de pc-game ooit op de console zou kunnen komen. De studio postte op Twitter en zei dat fans die New World op console willen spelen, zullen moeten wachten, als het ooit gebeurt. “New World zal in de nabije toekomst alleen op pc kunnen worden gespeeld”, aldus de studio.

De ontwikkelaar gebruikte dezelfde reactie op talloze mensen op Twitter die vroegen of New World naar de console zou komen. Bovendien heeft de studio de compatibiliteit van controllers aangepakt. Er is geen native controller-ondersteuning in de maak voor New World, maar de studio zei dat mensen de Steam Controller kunnen gebruiken als ze dat soort controle-ervaring willen. “Er is momenteel geen native controller-ondersteuning gepland voor New World. We raden je echter aan om de Steam-controllerondersteuning te proberen als je met een controller wilt spelen”, aldus het team.

PC MMO’s die de sprong naar console maken is niet ongekend, aangezien games als The Elder Scrolls Online , DC Universe Online en Final Fantasy XIV allemaal naar de console kwamen. The Lord of the Rings Online komt naar verluidt in de toekomst ook naar PS5 en Xbox Series X|S. Blizzard’s World of Warcraft is echter nooit overgestoken naar console. New World werd gelanceerd op 28 september en bereikte al snel meer dan 700.000 gelijktijdige spelers op Steam om een ​​van de meest populaire games op het platform te worden. Veel mensen streamen de game ook op Twitch.

De enorme populariteit van de game veroorzaakt een aantal serverproblemen, hoewel MMO-fans zich misschien herinneren dat de genrebepalende MMO World of Warcraft van Blizzard bij de lancering ook last had van extreme problemen.

Christoph Hartmann, directeur van Amazon Game Studios, zei onlangs dat New World de game zou zijn die zou bewijzen waartoe de studio in staat was na een reeks van problemen.

Deel deze post