Xbox-Game-Pass-1

Xbox Cloud Gaming komt naar Xbox voor testers

Er is nu een nieuwe functie beschikbaar op Xbox voor testers in de vorm van cloudstreaming, wat betekent dat je geen game meer hoeft te downloaden om deze te spelen. Met streaming kun je een game veel sneller starten, wat erg handig kan zijn als je nieuwsgierig bent naar een game en deze wilt uitproberen, maar geen langdurig downloadproces wilt hebben.

Microsoft test nu cloudgaming op Xbox voor een “willekeurige” groep deelnemers aan het Xbox Insider-programma die zijn ingeschreven voor de Alpha Skip-Ahead en Alpha-ringen van het programma. Microsoft zal dit in de loop van de tijd uitbreiden naar meer gebruikers. “Cloudgaming op je console vermindert je tijd tot het plezier en stelt je in staat om snel in online multiplayer-sessies met je vrienden te springen door je Xbox Game Pass-games te laten spelen zonder te hoeven wachten op een installatie”, aldus Microsoft. “Bovendien bespaar je ruimte op je harde schijf. Ga om te beginnen naar Xbox Game Pass op je console en zoek naar games met het cloudpictogram.”

Spelers kunnen een lijst met ondersteunde games vinden door hun filter in te stellen op “Cloud Gaming” in de Xbox Game Pass-bibliotheek. Klik vervolgens op “Afspelen” en je bent klaar om te gaan – geen installatie vereist. Aangezien deze functie momenteel nog wordt getest, zijn er enkele bekende problemen waarmee je rekening moet houden. Hieronder vind je een lijst met deze problemen en, indien beschikbaar, tijdelijke oplossingen.

Iedereen kan deelnemen aan het Xbox Insider-programma door de Xbox Insider-app uit de Store te downloaden en zich aan te melden voor een van de testringen om een ​​voorproefje te krijgen van aankomende updates. Als je deelneemt aan het Xbox Insider-programma, krijg je ook toegang tot de Halo Infinite-bètatest van dit weekend.

Bekende problemen
– Gebruikers kunnen mogelijk geen basisgames lanceren die deel uitmaken van een bundel (Forza Horizon 4, Halo: The Master Chief Collection, enz.) met cloudgaming op console.
– In-game aankopen worden niet ondersteund bij het spelen van een game met cloudgaming op console.
– Tijdelijke oplossing: je kunt de aankoop via de Store rechtstreeks op de console of via Xbox.com voltooien. Je moet het spel afsluiten en opnieuw starten om je aankopen te laten verschijnen.
– Insiders kunnen dezelfde game twee keer in de MRU zien verschijnen nadat ze ervoor hebben gekozen om te installeren.
– Games die eerder zijn geïnstalleerd op een externe schijf die niet langer is aangesloten op je console, kunnen niet worden gestart met cloudgaming.
– Sommige cloudgame-ervaringen worden mogelijk alleen in het Engels weergegeven.

Deel deze post